Tatueringsprylar

Gissa vad som är påväg hem till mig ?

Just det. Jag ska ta steget ut från tecknandet och ge mig på tatueringskonsten. Eller ja, försöka så gott det går iallafall.. Har hört att det ska kännas ungefär likadant som att hålla i en penna, och det faktum att jag kan teckna relativt bra måste ju vara en klar fördel. Eller ?

Tackar Kristin hjärtligt
(och lite till) för denna present, vet inte vad som tagit åt den kvinnan. Börjar tro att hon vill något ondskefullt genom att ge mig detta, ingen billig manick liksom.. (just den här var väl billig i jämförelse, men fortfarande dyr). Hon är ju rätt ondskefull av sig, talet 666 i personnumret tillochmed! (om jag nu minns rätt..)

..eller så vill hon bara att jag tatuerar på henne. Vilket känns mest logiskt just
nu eftersom det är just det vi snackat om strax innan vi beställde maskinerna. Lol

 

Är riktigt sugen efter alla om och men. Håller tummarna och hoppas
det går bra för mig! Om inte, ja då blir jag jävligt sur på mig själv.

 


Calory Creep Official Page

Ojojoj vad jag gör reklam för min fanpage. Nåja, lika bra att fortsätta

Det finns nu en facebooksida för mina sessionsbilder, redigeringsintresse och teckningar!
Säger det igen, känns rätt skönt att samla skiten på ett och samma ställe må jag säga..

http://www.facebook.com/pages/Calory-Creep/128782757174733?v=wall&ref=ts

Kommer dock antagligen fortsätta skriva mer utförligt om dem här i bloggen, men för de som inte är så intresserade
om arbetet bakom kulisserna och som bara vill ha en snabb, överskådlig titt blir sidan bra att glutta i.

 

You better like it! :D

Har inte hunnit skriva en ordentlig presentation eller ordnat så noga med bilder och sånt än, men det
kommer så småningom. Orkar inte ladda upp fler bilder inatt, måste städa mitt rum innan klockan
blir sju.. På morgonen that is. Ja, det är ju jag som är så otroligt bra på att sova ja
My little little sister Annie

Här är två bilder på min lilla Annie. Tagna och redigerade av mig. Förstås
Ungjäveln är längre än mig. Tur att jag nyligen fått höga platåskor..

Eller hur är hon snygg eller söt eller vadomhelst inom good-lookinghållet?22 sep 2010

 

 


Lektionskladd

Se vad man kan åstadkomma med papper och penna på lektion efter tre timmars sömn!
Ack att det inte är lika lätt att skapa sig en drömkropp som att teckna sina fantasier..


Bubblepink session

En bild från senaste sessionen. Gud vad jag älskar photoshop.

Temat blev rosa (bubbelgum i mitt huvud. En tuggummibubbla och rullskridskor var det enda som fattades). Var mer tänkt åt vintagehållet i början, men då rätt bh var försvunnen fick vi använda vad som fanns att använda och göra om litegrann. En väldigt spontan grej med andra ord. Resultatet klagar jag dock inte på, även om jag ser ut som Jabba the hutt på majoriteten av bilderna. Som jag sa, photoshop in my heart.

Liten förhandstitt. Ny header kanske? Den här är iallafall blå

 

Lägger upp fler bilder när jag nu känner för det. Tror dock bilderna
jag tog på lillasyster ryker upp imorgon, men det märks väl. Hihi :D


Argumentation om koncentrationssvårigheter och dess lösning

OBS. Observera att jag skriver enbart med fakta och tankar från mitt egna huvud, inget av detta baseras med andra ord på vetenskapliga bevis eller liknande som jag kan försvara mig med. Jag skriver dock i tron om att jag har en viss poäng med det hela och hoppas att de flesta delar min åsikt. Om inte, må ni brinna i Satans eldar.

Koncentrationssvårigheter är ett allt vanligare problem i dagens samhälle. Mycket pga allt surr och stök i klassrummen vilket inte heller verkar avta. Detta är ett stort problem som rör både mig och många tusen mer eller mindre studievilliga elever landet över. Betygen går ner vilket leder till att vi kanske inte kommer in på de gymnasie/högskolelinjer vi tycker är roliga att fortsätta med, med vilket jag själv anser är extremt viktigt för att orka med fortsatt utbildning. Ingen motivation - ingen bra inlärning om någon alls.

Hur ska då detta åtgärdas? Olika medel fungerar på olika människor, men jag tänker främst lyfta fram det medel som fungerar bäst på mig och säkerligen en stor andel av resten också. Koncentrationssvårigheterna har klorna i alltför många av oss studenter, och bland alla lösningar tänker jag den här gången tala om uppfinningen som kan stavas på två bokstäver och en siffra: Mp3.

Varför är denna musikspelare en så magisk manick? Jo, det ska jag tala om för dig. En Mp3 försluter bubblan man behöver för att kunna koncentrera sig (kom ihåg att alla har olika lätt för det, självfallet finns det de som kommer in i koncentrationen utan att ens behöva försöka. Dessa väljer jag att kalla tjockskallar då de kan arbeta ostört även utan hjälpmedel som stänger ute distraherande subjekt. Nåja. Jag fortsätter att tala för oss mindre tjockskalliga).

Musiken från en Mp3 går direkt in i örat och skapar därmed en barriär som skickligt stänger ute alla distraherande småljud som utan tvekan är främsta orsaken till koncentrationsproblem. Ser man något kan man stänga ögonen, men i ett klassrum utan Mp3 kan det vara svårt att inte snappa upp de enstaka(?) ljud som alltid finns i där i klassrum, varesig det är penna mot papper eller en/flera hormonstinna små tonårsflickor/pojkar som inte har förståelse för hur viktigt det faktiskt är att lära sig (eller som rentav har koncentrationssvårigheter själva, och som söker utlopp för frustrationen över att inte klara av att arbeta effektivt?).

Men... Mp3n låter ju också, borde inte musiken i sig vara distraherande? ..kan många okunniga tänka. Självklart att vissa kan ha svårt att arbeta i musik med, men i överlag är det lättare att 'glömma bort' ljud om det är många ljud som låter till skillnad från om man hör enstaka. T ex: Hör du när din kompis pratar med dig i mitten av ett publikhav på en konsert? Skulle inte tro det. Däremot hör du garanterat ljudet av en vattenkran som står och droppar i närheten av ditt rum på natten. Enstaka ljud tenderar att vara mer irritabla och distraherande än många ljud på en och samma gång. Det är så vi apdjurs öron(hjärnor?) fungerar, varesig vi vill eller ej. You get my point.

Så, jag ska nu agera röst åt många tusen okoncentrerade ungdomar (även för dem som inte har kommit på denna materiella lösning, eller ens som tänkt tanken på problemet). Vi hormonstinna tonåringar behöver en magisk manick, en bubbelförslutare, en skyddande sköld mot alla ljudliga distraktioner som inte går att undkomma på auditiv nivå i skolmiljö. Och det fort! Innan våran ungdom är förslösad på problem många inte ens är medvetna om. Jag, Tanya Nana Chailom, agerar röst åt oss stackars ungdomar och uttalar mig för att denna tortyr, så kallad okoncentration, ska få ett slut (eller åtminstone reduceras): Mp3 till utlåning i skolan, alternativt att Mp3bidrag blir något alla ska ha rätt till ! (självfallet med rätt för indragning, missbrukas detta får ungjävlarna fan ta och skylla sig själva).


- Tanya Nana Chailom SV
Ht 10,  Pihlskolan

Egna tankar om texten: Vad i helvete blev det här? Blev det ens en argumentation ? Inte en aning om det duger till uppgiften den var menad till. Fan, har inte en aning om jag fick med alla olika delar i en argumentation som man ska ha. Antagligen inte. Vafan. Men vad kan man egentligen förvänta sig från mig. jag är trots allt hopplös..

Jag baserade det hela på en snilleblixt jag fick när jag tvättade händerna på skoltoaletten, vilket var ''GE MIG EN MP3SPELARE!!''. Det var tio minuter kvar av lektionen, och jag hafsade ihop något smått som efter lite sprit blev denna text. Tro mig, jag jobbar bättre med skolarbeten när jag druckit lite, som att någon sorts spärr släpper eller något sånt. Kommer dock inte bli alkoholist för skolarbeten, nej ni, så ni kan vara lugna ni som tänkte det. Bara det att man ibland får ta till extra hjälp, speciellt när man är så dum i huvudet som jag är..

Feedback uppskattas!Helgens Feszt och piercingplaner

Här är för övrigt en fesztbild från helgen i Örebro, när jag var hos Phillip lilla (alltid lika mysigt där). Missade å andra sidan bussen till Kumla, så när jag anlände till Kims place för fest nr2 var stället dött. Trist, men fler fester dyker väl upp på på båda ställen hoppas jag.

Balansera glas på huvudet är inte alla som kan.

 

Planerar ny piercing, högra näsvingen för att vara mer exakt. Tunn, tunn ring önskas isåfall. Sen när
jag får det överstökat får vi se, måste skaffa mig en 1.2mm ring först. Och i nuläget: För vilka pengar?

 


Känner av en kreativitetssvacka lite smått

Jag ger upp för lätt. Träning ger färdighet Tanya, kom ihåg det. Inte alltid lika
lätt att ha tålamod när man är medveten om att man aldrig kommer att bli nöjd dock..

Skapligt sugen på att skita i allt vad gällande kreativitet överhuvudtaget och ägna resten av livet åt att skapa egna familjer att leka gud över i The Sims. (Tack och lov för att veta att jag inte kommer att göra det i vilket fall, mina estetiska sidor kommer antagligen förfölja mig för resten av livet i både negativ och positiv benämning)

 

Area 8teckningen. Enskilt inlägg om bilden finns under kategorin L'art

 

 


Ytterligare en present, shoes!

Dessa skor låg på lur och väntade  på mig när jag kom hem. Kristin hade varit i örebro och handlat och stillat sina shoppingbegär genom att köpa ett par skor till mig och ett till Ralle haha. Jag klagar inte även om jag hittade snyggare skor i samma prisklass på internet.

Frågan är bara vad man ska ha för kläder till dessa.. Det märks väl om inte annat. Bred klack känns så konstigt nu när man enbart burit smala klackar på sistone..

 

Svårt att matcha dem med kläder, det har jag alltid ansett..

 

 


Sneakpeak

Här har ni en liten tjuvtitt på senaste bilden jag blev klar med. Minns inte hur lång tid den tog att göra dock, men jag antar att jag arbetade ungefär lika mycket med den som med Kims porträtt. Samma material som sist.

När jag hade näsan en cm ifrån den (när jag tecknade med andra ord) tyckte jag att den såg bra ut, men annat kände jag när jag hängde upp den och såg den en bit ifrån.

FyFaaaaaaan vad skev den är.
Det är främst jag (på bilden) som ser skev ut, tecknat näsan lite för mycket i profil och ögat osv. Harald blev bra om man bortser från smådetaljer. Fan alltså. Men jag försöker intala mig själv att träning är enda utvägen, att jag inte kan vara lika bra som tex Lindaaa i början.. (Även om jag vill det so badly, prestationsångesten bara river i mig när jag kollar på duktiga tecknare på internet. Borde sluta, men det funkar ju inte heller :<)

Bilden föreställer för övrigt mig och min bästa vän Harald. Ses inte överdrivet ofta numera, men ändå

 

Vet inte om jag vill publicera hela bilden eftersom mitt ansikte blev att se så otroligt skevt ut
(jag överdriver inte, hela jag är sne). Haralds ryker garanterat upp någon gång i framtiden,
men vi får se vad jag säger om hela senare..

 

 


Tidig bdaypresent: jacka och skor!

Fick för ett tag sen mina födeledagspresenter från Kristin i förskott. Jag fyller ju i november, och
hon ansåg att det kunde vara lite för kallt/opassande att ha skorna då eftersom det är öppen tå.. Det klickar?

Personligen tyckte jag att jackan hade för många nitar, men då den har redan tappat en eller två efter en veckas användning så det löser sig antagligen av sig självt. Varken skorna eller jackan är något jag själv skulle lägga ut pengar på om jag hade, men fan vilken bra present ändå! Att jackan är i fejkläder är ännu bättre, ogillar känslan av att ha på sig något som luktar dött djur. You get my point.

Känns ändå rätt konstigt att ha på sig jackan, brukar inte ha den sortens korta ytterkläder på mig då jag föredrar kängre kappor/rockar. Att de slutar högt upp gör ju även att man ser mer av min växande midja, usch.. Långa kappor skyddar ju även benen från regn och ser mycket snyggare ut om markerad midja går att få. Men nu när jag har en läderjacka måste jag väl gå in den lite också, vore ju alltför tråkigt om den bara blev liggandes..

Skorna är iallafall mums,
var lite tveksam till öppen tå i början, men med ett par
svarta strumpor märks det inte. Kommer nog behöva klacka om dem inom en snar framtid..

Skorna och jackan passar dessutom ihop finfint. Yay!

 

Oj, vad arg jag ser ut att vara..

 

Inte världens bästa bild, men det är vad som gick att åstadkomma just då. Efter en härlig
dusch i Lilla Kvarns omklädningsrum, även om det var ren high schoolhorrorkänsla i det hela.

 

 

 


Kims bdayporträtt

Här har vi teckningen jag gjorde som Kims födelsedagspresent. I början var jag relativt positiv till teckningen och accepterade att den inte var perfekt då det faktiskt är mitt tredje porträtt jag försöker mig på i livet.

När den skulle överlämnas däremot.. Prestationsångesten grep tag i mig som aldrig förr och jag kände inte för något annat än att rycka tag i den och springa iväg. Den blev inte lik originalet och det är knappt så man ser vem det föreställer blablabla osv. Jag borde inte ha en så hög ribba med tanke på att jag inte tecknat såhär förr, men ändå. Jag får så grym prestationsångest av att veta att det finns folk som är så grymma, att jag alrig kommer bli lika bra som dem. Jag vill inte att folk ska se på mina teckningar och tycka att jag tecknar halvdant, jag vill att folk ser mig och tänker ''wow!''. Jag tror jag tänker för mycket. Blä

Det där är dock kopior på originalet, bra att veta. Originalet hänger hemma hos Kims mor, hann aldrig ta ett kort på den (scanner kommer inte att införskaffas på läng, så ni får nöja er med korniga bilder från min kassa kamera)

Äntligen ett teckningsinlägg !!

Stiftpenna, stompfer, papper och 3B/6Bpennor


Dagens tips: sov med nästan full blåsa!

Det är bra att somna kissnödig. Då är man illa tvungen att gå upp på morgonen för att inte kissa ner sig. Smart ! Funderar på att börja bälga i mig litervis med vatten strax innan insomnandet. Inte ens jag som har så otroligt jävla svårt att gå upp väljer en våt säng mot en uppstigning.

Klockan är för övrigt halv tre, och jag hade tänkt inleda projekt sova
tidigt ikväll. Jaja. Somnar jag innan 5 är det ett framsteg bara det.

Lilla kvarn feat Hälleforsmarken

Bakade till Lilla Kvarns kvällsevenemang. Sött värre. Det blev negerbollar,
morotskaka och mockarutor kombinerat med elektronisk tjur och airtrack.

Utanför dörren sprang det runt fulla ungdomar och jag kunde trots min egna, ringa ålder inte låta bli att känna mig gammal. Vi snackar alltså om 93-96or blandat med annat förstås, men mest den ålderskassen av vad jag kunde bedöma.

Gick till Alexanders och drog en öl i trevligt sällskap efter att ha duschat och varit på Kvarn en stund. Efter det fortsatte vi till Mexicano och minglade. Häng vid kvarn och sedan hem för lite mer öl. Schlutt

Kvällen blir antagligen roligare imorgon då alla marknadsstånd dykt upp. Stay tuned

Sötsaker och pantyflash på rodeotjur. Manligt

 

 

 


In love - shoes

Såg ett par skor när jag vandrade ifrån Krämaren med Kim igår.. Gud. Kärlek vid första ögonkastet. Minns inte vilken affär jag dreglade ner glaset hos, men jag vet var det ligger. I'll definitely be back

 

Woaaah, jag är kär. Jag bara måste ha dem. Överlever nog inte annars

 

 


Steampunk Couture och om dagens tecknarläge

Jag har lyckats kommit ur min tecknarsvacka och producerat en och en halv bild förra veckan. Fan vad bra! Tecknar inte i min vanliga stil alls dock, har börjat försöka mig på att teckna av folk. Det är idiotiskt svårt att få ögonen, näsan, munnen, alla delar i precis rätt storlek och på exakt rätt ställe. Enligt mig iallafall, men jag är fortfarande en liten amatör.

Första teckningen var en bild av/till Kim som fyllde 19, och med tanke på att det var den tredje avbilden jag gör (realitybild då) i mitt liv accepterade jag för en gångs skull tabbarna. Det blev ingen kopia av originalbilden, men man kunde ändå på något sätt urskilja att det var han. Hoppas jag iallafall. Risken för en upprepning av denna text när jag lägger upp bilder på porträttet är stor.

 

Kato är denna bilds skapare, och jag kan utan tvekan säga erkänna att jag är mer avundsjuk på den människan än .. Jag vet inte vad. Inte nog att hon är grymt duktig på att skapa konst, hon har utvecklat en egen stil och är för övrigt bland de snyggaste kvinnorna jag vet. Helt perfekt är hon. Jag vill fan vara som henne

 

Så efter att ha läst den där texten, gissa hur hypad jag blev när hon skrev mail och ville ha mig som modell för steampunkcouture i framtiden? Att jag var perfekt för hennes kläder? Att hon dessutom var den som tog kontakt med MIG på myspace för några år sedan ? GISSA ?? Grymt glad blev jag även om jag visste att det inte kunde inträffa direkt på momangen. Men inom en framtid kanske jag jobbar med den vackraste kvinnan jag vet .. Woaah

 

 


RSS 2.0