Drawings from aug 2009

Hittade precis två gamla teckningar från 26 augusti 2009. Trots att de är lite amatörmässiga gillar jag dem, ska nog ta och teckna om dem en vacker dag. Göra dem lite mer Calory-style.

English:

Just found two old drawings from august 2009. They isn't very good, but i have plans to draw them again, in Calory-style haha.

'

 


Dumma extrakilon

Ja, vad ska jag säga ? Jag har gått upp för många kilo i vikt även om de kanske inte syns överdrivet mycket eller sitter fult. Jag vet att många tycker min kropp är fin trots att jag själv bara tycker den är för slapp. Jag känner det själv, dessa överflödskilon jag faktiskt inte behöver, jag känner att hela jag blivit plufsigare, slappare, inte lika fast som jag var för ett halvår sen. Funderar på om jag ska skylla allt på Alfie och gå och trösta mig med film och praliner.

In English:

Well, what should I say. I've gained too many kilos than what's okay. I know that many guys like my curves but I don't, and that's the problem. It'll not get any better, I'm too lazy for moving my fat ass. Damn, I want my former body back, like it was for a half year ago. I was fit! ...but not anymore. I think I'll blame my boyfriend and go watch tv while eating pralines instead.

Tagen i måndags, påväg till årets första dopp i Kristineberg, Sthlm

 

 


Liten pojke på bussen ♥

Alldeles varm om hjärtat, igen.


I förrgår såg jag en liten pojke i halmhatt sittandes snett framför mig på bussen, och precis innan jag steg av lade jag en lapp i hans knä där det stod ''du är söt:)''. Ikväll såg jag honom igen, och jag kände mig bara tvungen att göra en till lapp åt honom. Såg honom redan på tunnelbanan mot Alvik, och jovisst skulle han med samma buss som vi skulle ha tagit hem om vi inte åkt taxi. Så jag förberedde en liten lapp åt honom på tunnelbanan och höll den i handen till sista sekund innan vi hoppade in i taxin då jag sprang fram till honom och lämnade lappen, nu i hans händer. Såg aldrig hans ansiktsuttryck, men jag hoppas att han blev glad. Han såg så ensam och gullig ut där han satt med 23 minuter kvar till bussen, så kan man verkligen låta bli ?


Åh. Ihp vad varm jag blir runt hjärtat, även om det gjorde Alfie sur. Det var det värt. Åh ♥


 

Lyckades ta en smygbild av honom på tunnelbanan, haha. Vet inte om jag bara är full eller känner mig
gullig (var full även första gången jag lade en lapp i hans knä), men jag är varm om hjärtat iallafall

 

 


Middagsbjudning med smak av curry, ons 30 jun

Idag bjöds det på fiskgryta med koriander och gul currydoft. Jag bjöd över Harald och runt 19snåret åt vi grytan tillsammans med ris (jag provade att ha grytan till snabbmakaroner, och personligen tycker jag att det var godare). Till efterätt blev det vanilj/jordgubbsglass och varm blåbärspaj, oh nom nom nom.

Vill man ha en kycklinggryta istället för fiskgryta är det bara att byta ut fisken mot kyckling, tror jag har ett sådant recept någonstans om man bläddrar i Cookingkategorin. Mängden fisk kan anpassas efter önskemål.

 • 1 frp fryst tonfisk (eller vad man nu vill ha för fisk, lax fungerar riktigt bra det med)
 • 400g kokosmjölk
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 stor paprika
 • 2 stora tomater
 • 1 hel purjolök
 • 2 gula lökar/rödlökar
 • 3 hackade vitlöksklyftor
 • frysta ärtor/morotstärningar
 • x antal tärnade champinjoner (kan självklart uteslutas)
Kryddor:
 • Mängder med koriander (jag använde mig av torkad sådan nu)
 • Gul curry (går att byta ut mot röd/grön currypasta)
 • Vitlökspulver
 • Svartpeppar
 • Timjan (som knappt smakade något, så den kan nog uteslutas)
 • Cayennepeppar
 • Paprikapulver
 • Allkrydda (istället för salt)
Skiva löken och fräs den med en klick smör. Lägg ner vitlöksklyftorna och låt den steka med en liten stund, tillsätt sedan champinjonerna som även de ska få sig lite stekos. Häll på lite curry, inte allt! och var sen snabb att vända ner creme fraichen. Rör runt till en gul gegga och skiva sen hela purjolöken för att omgående lägga ner den i geggan. Ner med de frysta ärtorna/morötterna och rör runt tills de tinat lite lagomt mycket.

Häll på kokosmjölken och rör runt litegranna. Tärna paprikan och skär tomaterna i ganska stora bitar. Ner med det i grytan och låt allt koka en kort stund innan du lägger ner fisken som du tärnat i stora bitar. Rör försiktigt runt i grytan så att fisken inte faller sönder helt och smaka av med alla kryddor (glöm inte curryn, även om du redan haft i litegrann!).

Är du osäker på hur du ska krydda, häll ner lite av varje och smaka av då och då med en sked.


Sillfest sön 27 juni

Idag blev det en mysig sillfest på balkongen. Fick Pappas recept på vitlökssillen han alltid gör, den är fortfarande oslagbar


 

 

 


RSS 2.0