Inspired by Steampunk

Såhär ser den ut just nu. Och särskilt mycket roligare kommer den inte heller att bli, en viss bakgrund ska sättas och skuggorna ska eventuellt göras skarpare. Hoppas jag inte överarbetar allt bara, det är inte kul...

Var och bedömde pepparkakshus på Kulturskolans pepparkakshustävling igår. Krångligt att vara del av jury må jag säga.. Talade med en galleriägare (som också var en del av juryn) ocht tillsammans försökte vi klura ut vad jag egentligen tecknar i för stil. Kom inte fram till mer än att det var mangainspirerat, men inte direkt manga. Så det kan vara.

Nu ska jag pallra mig iväg till jobbet och slita till klockan 23.30. Tjoho!



Kims webcam, woop!



Tatueringsoskulden tagen

Tatuerade Kim idag. Min första tatuering för övrigt. Hur gick det? Ptjaa, bortsett från att jag inte gjorde ett enda rakt eller jämnt streck och att allt var snett och klumpigt gick det bra.

Från början hade jag inte tänkt fylla i den, men kom sen efter att ha gjort konturerna på att de snea strecken kunde maskeras om man fyllde i dem. Ifyllningen blev helt skev den med, men det var tur i oturen eftersom det blev en liten skuggeffekt ändå. Hihi

Maskinen var fucked up och gav emellanåt upp. Fattar inte vad
felet var. Så tid tog det, mycket mer tid än vad det borde ha tagit...

Summa sumarum, vet ej om jag är nöjd. Den blev ju skev. Fast ser man den på långt håll ser den bra ut.. Äh, det var trots allt första tatueringen jag försökt mig på att göra. Träning ger färdighet, måste hitta fler testobjekt att tatuera på. Man blir väl inte bra över en natt..





Banderollen var bara kladd vi funderade på till nästa gång Kim ska tatueras. Det blev ju så
tomt med enbart In flames-symbolen på armen då jag inte vågade göra något större... Så mer blir det.



Kat von D - High voltage tattoo

Detta är vad jag fick i födelsedagspresent, bland annat. Kat von D's tatueringsbok/biografi(?).
Inte riktigt säker på vad man ska kalla det. Men jag gillar den iallafall!

Synd att det inte står ännu mer om tatueringsteknik, för jag är likväl nervös och handfallen med tatueringsmaskinen i hand. Ikväll ska Kim tatueras på överarmen, och ja, jag är nervös eftersom jag inte är säker på om jag ens kan göra raka streck. Det kan sluta hur som helst...

Håll tummarna!



No makeup at all !
..too lazy for that shit.................



Tre små teckningar - Äntligen!

Jag såg en tjej i transformersboots på bussen idag. Det var längesen jag såg, ett tag där var de ju riktigt populära.

Jag har i vilket fall tecknat för första gången på två-tre veckor idag. Blev inte klar med någon av mina mångtals halvfärdiga bilder, men tids nog (förhoppningsvis). Lånar Kims webcam i brist på egen dator och kamera. Fan, måste verkligen ta mig till elgiganten och köpa mig en ny snart...

Liten förhandstitt på två av bilderna. Den första var den jag arbetade med idag. Bild nr 2 började jag med för kanske två månader sen, och har inte kommit längre än så. Sist har vi två bilder jag nätt och jämt börjat med, och det är ungefär så resten av teckningarna ser ut...

Skriver mer ingående om dem när jag slutfört dem. Inte alla på en gång då. Inspired by Steampunk kommer antagligen att bli klar först, om inte ''In the name of love'' hinner bli klar före. Ni märker om ni håller gluggarna öppna.



Inspired by Steampunk



Exotic dancer



Life is full of obstacles and optical illusions och odöpt




En födelsedags händelseförlopp

Födelsedagen var till belåtenhet, den bästa födelsedagen på många år faktiskt. Den var kanske inte bomber
och kanoner, men med tanke på att jag tillbringat födelsedagarna i nedstämdhet förr blir denna den bästa.

Var uppe till 06.00 och gjorde ingenting. La mig och låg ytterligare någon timme, fan i helvete vad svårt det skulle vara att somna.. Vaknade av att en trött Kim kom in och la sig runt halv 9 på morgonen. Han var i princip död senare när jag gick upp, kändes lite ensamt att äta frukost ensam då jag varit van vid att få frukost på sängen på födelsedagen. Tiden mellan 8.00-12.00 var ett helvete att försöka sova på eftersom morgonpigga människor ringde och skulle säga grattis. Trevligt det, men mindre trevligt att bli väckt hela tiden. Fan vad trött jag var.

Bror, Harald och Kim kom och eskorterade mig från jobbet kl 23.00. Vi hamnade på Pitchers och skålade en
födelsedagsöl som i slutändan blev tre var. Plånböckerna gråter, 58:- för en stor stark på Pitchers allihopa.

Efter ölen gick vi till Kims lägenhetsgård och käkade schwartzvaldstårta och skålade med mousserande rosévin och tittade på roliga youtubeklipp, bl a ''En uppsats om en KO''. När tårtan var uppäten och vinet uppdrucket sa vi hejdå till Bror och Harald som började traska hemåt. Kim och jag la oss och jag somnade på fem sekunder.

Summa sumarum, bra födelsedag.



Lyssnade passande nog på The birthday massacre under morgonen. Underbart sound. Check them out!



Glöggmeister

Kvällens nyskapade glögg har vi döpt till Glöggmeister. Jag kokade upp aloholfri glögg med färsk ingefära,
kanelstång och apelsin, tillsatte lite lättglögg av annat märke och blandade i jägermeister. Inga stora mängder.

Alla som satt runt fikabordet jag dukat upp i princip grimaserade av tanken. Men man vet ju inte såvida man inte provar, och det var även detta vi gjorde. Jag tyckte inte att idén lät dålig alls i mitt huvud, kryddigt + kryddigt = balans? Det måste ju slå ut varann? Vilket det gjorde. Glöggmeister är något jag absolut dricker igen.

Värt att nämna är även att jag inte gillar starkvinsglögg, glögg med alkoholhalt överhuvudtaget
(inte färdigblandad sådan iallafall).

TRY IT!
1-2 kanelstång
lite malen kanel
1 liter alkoholfri glögg
½ apelsin (skalad och skuren)
½ färsk ingefära (skalad och skuren i bitar)
socker om glöggen inte är tillräckligt söt (eller om apelsinens syrlighet tar över)

Jägermeister tillsätts efteråt, 20-30% Jäger i glöggen gör fint. Inga fel med större mängder heller, men då tar det över. Rekommenderas endast till dem som verkligen gillar Jäger.

Allt detta (förutom jäger) ska nästan koka upp och sen stå varmt och dra i några timmar om man har tålamod till det.
I mitt fall fick den dra i ca 4 h.
Random bildstöld från Google i brist på egen dator.

RSS 2.0