In action

Midsommar var bra, men fan inte värd de 450 spänn det kostade mig att ta en taxi hem från Lidingö.

Vet att jag varit dålig med tecknandet sen sist, men jag har hamnat i nån jävla svacka vad gällande just det. Känner mig sämst i världen och får prestationsångest när jag kollar på hur duktiga människor det finns på internet. Bläääää, varför kan jag inte vara lika bra som dem ?

Anyway, slänger upp en bild på mig in action, den där teckningen är inte klar men halvfärdig iallafall.. Ska försöka ta mig i kragen och producera lite. När jag nu får tummen ur, jag är sämst i världen på det ..

Äh, engelska, fuck off just nu


Matshopping and food food food

Inte hänt mycket alls idag. Var till affären och handlade mat för 400 spänn, fan roligare att springa i mataffärer än att shoppa kläder. Kände mig som världens småbarnsmamma, åh

Kvällens meny bestod av hemmagjorda köttbullar och pulvermos med lingonsylt och brunsås. Glodde igenom två filmer, Up in the air och Farsan av Josef Fares, riktigt bra båda två! Till efterätt blev det krokantglass med skivad banan och chokladsås. Fan så göttttttt ♥
 


'

Torsdagen den 24 juni: Sthlm

På resecentrum i Örebro, påväg mot Sthlm i Torsdags

At the station in Örebro, heading towards Sthlm
Back from Greece and on to Sthlm

Jag är tillbaka från mysiga lilla byn Nidri i Lefkas, och har ägnat natten åt att packa inför
Sthlmstrippen idag. Klockan är alltså snart 05.00, jävel vad jag borde ändra mina dygnsvanor ..

Orkar inte skriva något djupare om resan nu, men det ska jag försöka göra inom sinom tid. Inte varit en hälsosam vila-ut-resa precis, varit ute och sovit lite väl lite om nätterna (morgnarna?). Fint har det iallafall varit och jag har fattat tycke för ännu lite mer folk, nu i Grekland den här gången. Mitt kontaktnät sprider sig över världen alltmer .. Inte för att jag klagar så mycket, bara lite jobbigt att man träffar folk igen så sällan då.

En bild kan jag iallafall slänga upp, med nya stjärnskottet Mythos. Jävel så gött, klättrade
upp en bra bit i gilla-listan ! (även om den inte slår Spendrups Bright Brew, den är ju blå !!)

In English:

I'm back from Lefkas, spent all night packing my things. Going to Sthlm today, damn, the it's almost five o'clock now ..

I'm too tired to write something deeper about the trip, it's even harder in english. But I can say that it hasn't been a healthy trip, damn, drank beer and shots every night and slept too little. I enjoyed it anyway, met many funny friends there, DAMN I really didn't wanted to leave them .. It's too bad I can't meet people when I want to, I have friends all over the planet now haha

Anyway, here's a picture with the new favourite beer Mythos, greece beer of course.
Well, it doesn't beats Spendrups Bright Brew, but it has really really nice taste

 


Heartache: 6th day in Lefkada

Jadu, vad ska man säga. Har varit i Lefkada i snart sex dagar, och jag känner att jag tamigfan vill stanna lite längre, har fäst mig så otroligt vid folket jag träffat osv, precis som vanligt. Det är fan inte kul att man hittar så bra vänner utomlands, jag som dras med min jävla separtionsångest också. Blä.

Åker antagligen direkt till Sthlm när jag kommer hem på onsdag, men det märks väl om Alfie hunnit boka en resa eller inte. Rah, allt känns bara konstigt just nu, ångest för att jag inte kommer att kunna gå ut om nätterna och träffa dem igen, säga hejdå och såna skitsaker som betyder mer för mig än vad det borde. Orsaken ? Jag är en idiot som inte sköter mig som jag ska och gör fel hela tiden :') Jag är ett hopplöst fall.

In English:

Ok, this is my 6th day in Lefkada and I feel like I wanna stay for a bit longer. The people I met here are wonderful, just as crazy as I like it. Damn, i really want to stay, even if it's just for a little while .. But well well. I'll be going back to Sweden on the 23th, and then straight to Stockholm. I think. I dunno, I'm just confused by everthing right now ..

 

This is Captain Stavros, the hotel where I'm living

 

 


Grekland, here i come

Sitter i bilen påväg till Oslos flygplats om fyra timmar. Lefkas är ön vi flyr till, spontanresor är alltid lika fina. Ensam i min åldersgrupp, en äldre och två 14-15åringar, vem ska jag ut och festa med om nätterna ? :(

Har å andra sidan aldrig haft problem med sällskap, översocial som jag är. Det blir säkert bra.. Sålänge jag blir brun.

Har iallafall tänkt ägna en del av veckan åt tecknande, hoppas bara jag får något gjort. Jag vet ju hur otroligt dålig jag är på att få tummen ur.

 

Bild från Thailand 2008

 


Pulvermos i all ära

Det blev pulvermos och stek från igår, samtidigt som jag gjorde fullkornspasta med någon random bacon-tomatsås till syster. Gött blev det i vilket fall, och nu måste jag ju bara skriva om vad jag tycker om pulvermos.

De flesta hatar det, men jag älskar det. Lätt att göra och smakar fint. Å andra sidan är jag inte kräsen alls, så tillsatser: Here I am !WiiFit, din jävla bedragerska

Ställde mig på systers WiiFit för första gången på 130 dagar, och jag gillade inte vad den visade. Det värsta måste vara att det bara kommer att bli värre ju äldre man blir. Åh, blä

 

Skärpning! Not. Jag känner mig själv alldeles för bra för att veta att jag är jävligt dålig på att få tummen ur..

 


Saturday night in a grey dress

Vaknade, och gick ifrån Peters hus runt 17.00. Satte mig hos Mor och åt till sena kvällen. Kollade på Glee säsong 1 med Annie och hade det trevligt. Gick runt 00.20 ner till Alexanders för att träffa Magnus och Peter och resten av det härliga gänget som suttit och druckit öl och kollat på trubaduren som gästade. Strax efter att jag anlänt drog vi vidare till Magnus där det bjöds på musik och allmänt flummande. Det dog dock ut rätt fort, och när värden gått och lagt sig drog jag mig hemåt mot Mor jag med. Snark sa jag efter att ha snaskat på kycklingen som stod på spisen.

Såhär fin var iallafall jag innan jag drog mig utåt. Inte i ansiktet kanske, men klänningen gillar jag. Köpte den enda storleken som fanns, strl 40 haha, och jag har nu fått nåla upp hela skiten (inte för att jag har någon koll på vilken storlek jag har i vanliga fall, men strl 40 tror jag är lite väl). Men klänningen var fin, och den kommer sitta fint bara jag syr in den. Eller hur ?

I want to make it clear, I won't translate everything that's been written in swedish. Anyway: Isn't my dress pretty cute ?

 

Ignorera det faktum att jag ser kraftig ut, jag tänker utan skam att skylla på min lillasysters dåliga
vinklar. Å andra sidan har jag gått upp i vikt, så jag vet inte riktigt om jag tror på mig själv .. åh, nää

 


Blå kväll med blå öl

Fredagskvällen: Åkte till Peter som kommit hem från Västerås och drack öl med Lidman, Peter och Rickard hemma hos Peter. Runt tio gick vi ner mot Alexanders, en av de tre enda ställena i Hällefors som serverar alkohol och tog en öl innan vi gick tillbaka till Peter igen.

Några öl gick hos Peter innan vi gick över gatan för att attenda på Parlings födelsedagsfest. Där hade vi det trevligt tills vi gick tillbaks till Peter där det bara blev vatten för min del. Tonfisk käkades också, och jag lade mig runt 06.00 i Peters säng för att sova.

Drack inte mycket alls under kvällen, var nästan lite tråkigt berusad. Kände mig som en tråkig tant på 50+ som ledsnat på ungdomslivet. Bättring ska det bli.

 

Blåblåblåblåblå

 

Frukost dagen efter ! Kött och potatissallad till Peter
medan jag festar loss på ett kokt ägg och knäckebröd ..

 


Hårsnack

Idag toppade jag håret för första gången i mitt liv. Märker ingen märkvärdig skillnad från förut, men jaja. Gick iallafall
och beundrade hur extremt rakt mitt hår är efter att ha varit blött, haha släng er i väggen plattångsflickor !!

 

Om ni undrar över den konstiga färgen som sticker fram under: Det är sk frankensteins bride-slingor (egen benämning), alltså en ljus slinga på vardera sida. De är menade att vara grå/silverfärgade, vilket de nästan helt är, men jag har ännu inte blekt ordentligt på vissa ställen .. Lat som jag är skiter jag fullkomligt i det nu, så håret mitt får bestå av svart, orange och grått.

 

 


Inspo

Woaaaah, försöker suga i mig så mycket inspiration som möjligt via bilder i tidningar, i miljön, på internet, bilder bilder bilder. Måste jobba asset av mig om jag ska hinna få tillräckligt med material till utställningen i augusti. Lättare blir det inte heller av att ytorna tydligen ska vara stora där. Jag som alltid tecknar på A3 eller A4, hur i helvete ska jag hinna producera så mycket bilder ? Det är trots allt sju väggar med 2,5m takhöjd som ska fyllas ..

Anyway, här har vi lite inspo:

In English:

Woaaaah, I'm trying to suck in so much inspiration as possible now. I really must work my ass off if I want to have enough drawings for the exhibit I'll have in augusti. It's almost too much area for me in the place where the exhibition is hold, I usually draw on A4 or A3paper. I'll need many drawings to cover the 7 walls with 2,5m ceiling heigh ...

Anyway, some inspo:
Jag själ ofta poserna direkt, men hur jag än gör slutar det ändå aldrig i samma stil som originalbilden.
Så var inte oroliga för om jag kommer kopiera era verk, jag gör bara om dem a'la Tany style.


Drawing: Area 8

I know my english is bad, but I'll try to write in both english and swedish here. I have too many friends that don't understand my original language, so it's to make it easier for them to read about my artwork and daily life too.
Sorry if it's harder for you swedish people, I'll try to write in both languages.I vilket fall, börjar med svenskan. Den här gjorde jag på beställning av in kusin i Thailand som ville att jag skulle designa deras tröjtryck för företaget hon jobbar på. Hopas hon gillar det ! Materialet jag arbetade med står nedan i den engelska texten.

Fan vad jag älskar att teckna flätor. Så simpelt och roligt att göra, men samtidigt så otroligt effektfullt och snyggt. Woaaah flätor ♥

En annan sak som är värd att nämna, det här är den andra teckningen jag verkligen avslutat. Brukar vanligtvis lämna 98% av allt jag gör halvklart, har en enorm mapp med halvklara teckningar hemma haha. Lite jobbigt, men jag ger så snabbt upp på en teckning när jag märker att den inte har 'it' på en gång (eller när jag är rädd för att överdetaljera den). Även om det var mer i högstadiet jag överdetaljerade bilder hänger rädslan kvar litegrann. Så jag lämnar dem till en framtid då jag är mer säker på mig själv. Eller något.

Tog mig iallafall runt 5 timmar att göra den här, sammanlagd tid alltså. Har tecknat lite då och då under två dygn, shittttt, känns helt överbra att jag faktiskt har avslutat en teckning som jag dessutom är nöjd med !

English:

Anyway, this is a drawing I made for my cousin who wanted me to design her groups (campany? I did'nt really
get it) tshirt-screen printings. Cath, I hope you'll like it when you see this ! The materiel i worked with was:

  • 10 mm stompfer
  • 5 mm stompfer
  • propelling pencil
  • 6B pencil
  • A3 paper

I really love to draw pigtails, so simple/fun to do and they look so wonderful at the same time. Woaaah pigtails ♥

One thing worth saying about this drawing is that it's the second I ever finished haha.. I usually just can't say I'm done with a picture, I always leave them half-made. Just bored by drawing on the same paper  for too long time, begins with another wich results in a enormous map with half-made drawings haha. I'm quite scared for one ting: If i mess up the drawings with too much details. I've done that mistake many times before, and that's not funny when you realize it ...

But! I actually made this drawing in around 5 hours, divided on two days. I'm actually
quite proud of myself for this, it's not very often I finish my artwork you know .. Yay ! 

 


Saturdays and naked babybirds

På lördagen vaknade vi, pysslade i trädgården och inväntade Jambo från Örebro. När han anlände grillade vi allihopa och åt och drack och åt och drack ..

Thailändare är för övrigt förjävliga husfruar, bara sätter män på sysslor vi inte orkar med själva. Jag är likadan, men jag märker det fan inte förns nån säger det till mig. Stackars Alfie, haha

Hittade dessutom en stackars fågelunge på trappan, den verkade vara relativt nykläckt för den var naken på en del ställen och bestod bokstavligen bara av skinn och ben ! Hittade aldrig något bo i närheten, förstår verkligen inte hur den hamnade på våran trapp då vi faktiskt varit i närheten hela tiden. Ledsen såg den iallafall ut att vara, mungipor (näbbgipor?) som gick rakt ner i backen och ett konstant gapande efter mat både stack och tyngde i hjärtat. Eftersom varken jag, Alfie eller Annie klarade av att ta död på den (eller låta någon annan göra det), gav vi den till Ann-Marie (mors väninna). Hennes make skulle tydligen veta vad man skulle göra, men jag ger mig fan på att den är död nu ändå .. Snyft.

In English:

Haven't done so much today, more than waking up, being/sunbathing in the garden and waiting for Jambo (brother) to arrive from Örebro. He came late noon and we started to grill meat and sausages and things like that. Barbeque party ! Not every day a brother takes the final examination, and next year it will be my turn. Woaaah, can't believe how fast the years in school has gone ..

Anyway, later we found a poor babybird on the ground, I think it was recently hatched cuz it was bald on some spots and was just skin and bones. We searched for a bird nest where it maybe could have fallen out from, but it was all in vain. It really stung my heart to look at it, how it opened it's beak and tried to scream for food. How it was crawling to my hands warmth /cry/. I could'nt bring myself to kill the poor bird, so i let mom's friend take care of it. I bet it's dead now, in heaven or something.

Just look at the poor thing !


Stackars fooooogel ;_;

Studentfredagen 2010

Fan, måste ju skriva lite om helgen då bror tog studenten och Moster + tillhörande man (Bosse) kom upp.

På fredagen var det våran lott att förbereda studentmiddagen för studenterna i Hällefors. Desserten var väl
det jag hade hand om, självklart. Kladdkaka med sockerglaserade jordgubbar och vispgrädde. Fan så gott.

Åkte i vilket fall direkt till Örebro med Alfie runt lunch, fick springa ifrån köket (men jag hann med hjälpande händer klart med desserterna, puh). In till Ladugårdsängen där Jambo bor, och sen äta lite i väntan på att brorsan skulle komma tillbaka från flakåket. Harald kom förbi en sväng, och strax efter det kom en påtagligt berusad bror hem. Han åt, och la sig efter en stund för att vila inför den kommande natten av studentfest som väntade. Jag och Alfie velade av bara helvete för om vi skulle stanna kvar i Örebro och festa eller ej, men det slutade med att vi åkte hem med Annie och company i Mosters bil. Och stannade där.

Väl hemma hos mor dracks det en del och vi alla hade det mysigt ute i trädgården. Strax efter midnatt ringde en skapligt berusad Mio och beodrade oss att komma upp till Parlings fest, och jag var inte svårövertalad. Tog med lite öl och gick upp till Parling där vi dansade, drack och pratade till runt tre. Då gick vi hem, och sen minns jag inget mer än att jag öppnar dörren.

Tar lördagen i ett annat inlägg, blir så jävla mycket.


Stiligt värre, brorsan !


från vänster: Harald, Sköldpaddsjambo, Alfie och AnnieSnyggt, inte sant ?


Area 8

Senaste skapelsen, beställning av min kusin och hennes företag som ville ha något mer än bara text på sina företagströjor. Panikade ihop den idag då den ska vara klar imorgon, mer än såhär har jag inte hunnit göra haha .. Men om jag sätter mig ner och koncentrerar mig tar det inte lång tid.

Och åh vad jag älskar att teckna flätor, så simpelt men ack så effektfullt. Tyckte dock inte jag lyckades få in rätta uttrycket i hennes ansikte, men vad gör man. Kan inte ändra på det nu när jag kommit såhär långt, så den får bli som den blir. Hoppas inte de har höga förväntningar bara, haha.

Har ni förslag till bilden, säg det ! Jag välkomnar alla åsikter, negativa som positiva. Företaget pysslar med ''Health and Beauty'', enda kopplingen till det är väl läppstiftet haha. Om ens det.
Sjöekologi och stutsmattebilder

En dag som denna

.. har inte varit särskilt ovanlig. Möjligen att jag blev tvingad till en jävla sjö för att skriva lite skit om sjöekologi, vilket måste vara dagens misstag. Att åka dit alltså. Hade lätt offrat ett betyg för att slippa den där skiten, kyla, höga klackar i sand (jag var oförberedd), långa sträckor att gå, och inte minst myggor. Mygg mygg mygg, de älskar mig till min förtvivlan, och det roligaste är att jag inte ens tål dem. Varje litet myggbett jag får förvandlas i sinom tid till ärr, vilket förklarar mina fläckiga ben. Blä. Död

Nedan följer i vilket fall lite bilder från helgen då Moster, Bosse, Jambo, Annie, Mor, Malie, Affe och jag var
hos mor och grillade för att fira Jambos student. Skriver ett enskilt inlägg om det lite senare när jag har lust.


I'm a heartbroken heartbreaker

Se på fan, jag är vaken kl 7 en torsdagmorgon som denna ! Mitt nya liv tar start ! Not. Mitt liv fortsätter i den sämre banan och blir bara värre ur sömnaspekt. Varför är jag vaken såhär tidigt? Äh. Jag har bara inte gått och lagt mig ännu.

Jävla dimmoln jag börjat gräva ner mig i. Vem ska jag vara? Hur ska jag klä mig? Vilken attityd ska jag ha? Vilka vänner är bäst att fördjupa sig med? Varför saknar jag den personen? Kommer jag hinna teckna upp allt jag lovat? Hur ska jag göra för att vara alla till lags? Gulliga känslor såsom prestationsångest, saknad och frustration över att vara så otroligt maktlös. Sånt fjanteri som egentligen inte ens ska tänkas på, jag kommer aldrig fram till någonting så jag är och förblir mig själv i den här varierande formen tills jag hittat en bättre personlighet att dras med. När det nu händer.

För jag är tyvärr mycket väl medveten om hur otroligt jobbig, klängig, efterhängsen, dryg, elak, omogen, ignorant person jag kan vara. Säger inte att jag är det konstant, men den pessimisstiska personligheten jag har måste göra det svårt att stå ut med mig längre perioder. Ändra på det då? Haha. Hur fan ändrar man sin personlighet.

Fan inte bra att ha så mycket vakentid som jag har. Alltför mycket tid för knasiga
tankar att attackera, när jag istället skulle kunna sova ut för en gångs skull..

Men hörrni. Det här är inte ett ledsamt inlägg. Det är ilsket gnäll mot mig själv.

Bild tagen av Joacim Schwartz vintern 2008.
Hoppas jag är bättre modell nu än då, haha.


Malin a'la Calory style

Här har vi teckningen jag ritade av Malin, hon på föregående bild. Nej, den är inte lik, men jag tecknar fan inte realistiskt. Avslutad är den inte heller, ingen förvånad ?

Den här gjorde jag strax innan jag började använda stompfers, kollar man noga så ser man att skuggningen består av tunna, tunna streck..

Stiftpenna och inget mer på vanligt A4 tror jag, men det verkade fungera lika bra som vanligt. Känns som att jag lyckades få in en lite annan stil i bilden än vanligt, vet dock inte exakt vad .. Jaja, whatever, nu lär jag verkligen sova:


Mår som man lever. Piss

Har inte alls känt mig som vanligt efter festivalen då jag i princip levde på öl. Har inte haft samma matsug som förut, samt att jag mår sämre i det stora hela överhuvudtaget på både mentalt och fysiskt plan. Går och gnager på den där jävla festivalklumpen i magen, och jag vet varför.

Just nu mår jag i vilket fall skitpisst, men det kanske är för att jag sovit en timme sen jag kom hem från festivalen i söndags. Fyfan i vilket fall. Ångestklumpen sitter fortfarande där den sitter den med, det märks verkligen att kroppen börjar ta ut sin rätt efter min livsstil .. För den är fan inte nyttig.


Jag och Malin förra veckan någon gång. Observera att jag inte är blond, det är bara mina slingor jag
dragit fram. Tänk att de inte syns i vanliga fall, det är ändå en rätt rejäl bit av håret som är gult/grått ..


Dagens positiva: Solsken iallafall.RSS 2.0