Nytt verk, Gammal bild

Sitter i sängen och har precis lagt ifrån mig pappret och pennorna. Har nu suttit och tecknat i..
någon timme? Mew är vad som spelas och jag har faktiskt börjat arbeta på en helt ny bild.

Har ingen bild på det nya verket, så ni får tjuvkika lite på In the name of LOVE istället. Den är för övrigt klar, men inte fan kan jag visa upp hela då batteriet på kameran jag lånade är slut och scannern suger.Klockan är för övrigt sju på morgonen. Hemskt illa att nattetid är tecknartid när man inte har steril
belysning och tomt bord. Min egna lägenhet ska ha det. Annars kommer jag aldrig att producera något.Nattverk

Efter alla dessa inlägg om choklad är hysterin äntligen över (tro inte jag slutar göra praliner för all evighet bara). Nu är det dags för en teckning, vilket den här bloggen faktiskt var ämnad åt från början..

Klockan är 06.00 och här har jag suttit och tecknat sedan klockan 02.00. Fick syn på en bild som inspirerade mig totalt, men DET. GÅR. INTE. Det blir inte som ett fotografi, som en rak kopia av originalbilden, och jag stör mig så inåt helvete på det.

Observera nu att jag försöker teckna realistiskt, så nu är det meningen att den ska vara så lik originalet som möjligt. Vilket den inte är. Jag suger på realistiskt tecknande. Får hålla mig till min egna, drömmande stil. BuhuNågon som kan se vem jag försökte rita av?
Förståeligt om ni inte ser. Det skulle inte jag göra.Nytt hem för praliner, sökes!

Mina lovely pralinaskar är äntligen klara, och under dessa tre veckor av pralinhysteri har inte mindre än
400 (mer ?) praliner fått liv. Det räckte och blev över för egen del, så nu säljer jag av några askar..

Har tagit 100:- för askarna med 26 st i, men de stora boxarna är dessvärre slut. Små hjärtaskar finns fortfarande, men har inte riktigt funderat klart på priset där. Lutar åt 30:-hållet, men det är diskuterbart. Sen kan man ju köpa fler eller mindre om man har egen box..

Ni hittar mig på kulturskolan


Det är främst kaffe, nötnougat och apelsinpraliner kvar.Pluppi (._.)

Idag skulle jag gjuta pralinformar till den sista fyllningen som fanns kvar. Hade en klump grynig (överhettad?) choklad sen igår som jag smälte ner och blandade med 300g ny choklad. Den nya räddade dock icke den förstörda. Resultatet blev tvärtom.

Så där stod jag med en grynig, trög sats smält choklad och visste inte vad jag skulle ta mig till. Tills jag fyllde en spritspåse med stjärntyll och spritsade ut små... pluppar (._.) Inte precis så att chokladen smakar sämre för att konsistensen är bajs.

Pluppar (._.) av 80% mjölkchoklad och 20% mörk. De ska nog gå ner utan problem ändå...

Smeten räddad och kinesen sover gott inatt. De tre timmar som är kvar dvs.
Pralinmissbruk? Sjukligt tvångssyndrom? Pralinterapi?

Mina nya pralinformar har kommit, och jag är glaaaaaad. För det iallafall. Trots att det svider lite när jag tänker på de
425:- de kostade (för 2 stycken!!) så är det okej. För nu har jag mina pralinformar för mig själv and I love it.
They're so shiny, so bright, so smooth.. Argh, extaaaaaaaaas

Jag vill dock inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt ut för alla dessa praliner jag gjort. Helt galet, har säkert gått mer än 900:- om man räknar in formarna. Choklad är dyrt. Fyllning är dyrt. Men ack så trevligt att pilla med..

Här är en liten sneakpeak från mitt under pralinprocessen, och
självfallet en bild på mig mig och endast mig. Min blogg, my rules.Lille Kim med kamera, och se så han får mig att le.
- Ja, osminkad var jag också.Kalorisnål broccolisoppa med mystisk kulör

Nu har det varit så jävla mycket chokladinlägg att det tamigfan är dags för lite riktig mat. Broccolisoppa är vad som bjuds på idag, tyvärr har jag bara recept för en enorm kastrull som skulle kunna mätta åtminstone 8 personer (men som mättade mig, annie och Kim. 3 pers. Hah-hah-hah). Halvera mängden, och du får en måltid för iallafall 4 normala personer?

Den här soppan är relativt kalorisnål beroende på vad man väljer att ha ner och hur man väljer att tillaga den. Strunta i att steka löken i smör, ge fan i grädden, ta mindre buljong och mer krydda, tillsätt mindre vatten, ge blanka fan i korven och redningen om du vill reducera kalorierna så hårt det går. Jag skulle antagligen behöva det, och gärna göra det om det inte vore så att jag mestandels lagar mat åt andra som jag gärna vill föda på annat än vatten och grönt.

Nu råkar det vara så att jag inte riktigt har koll på mina råvarumängder när jag lagar mat.
Men detta är ungefärligt, och kan självfallet anpassas efter eget tycke:
  • 3 stora gula lökar
  • 1 kg fryst broccoli
  • 3-4 köttbuljongtärningar
  • En rejäl skvätt mjölk (eller grädde om man känner för det)
  • Några vanliga korvar, skivade
  • Lite vetemjöl att reda av med. Detta är inte nödvändigt men resultatet blir betydligt bättre.
Kryddor: Vitlökspulver, salt och peppar.

Stek lökarna lite halvmjuka i smör direkt i kastrullen. Lägg ner broccolin och dra över med vatten så att det knappt täcker broccolin (beroende på hur tjock soppa du vill ha). Även buljongen läggs ner.

Koka broccolin genommjuk och använd en stavmixer (eller liknande) för att mixa livet ur soppan tills allt är finfördelat. Häll ner lite mjölk och red med vetemjöl (du behöver inte reda av om du använder grädde). Stek korvskivorna separat tills de får önskad stekyta och ha ner i soppan. Vill man inte ha dem förstekta kastar man bara ner dem direkt.

Krydda och ät med en klick creme fraiche. Oh nom nom nom för oss simpla, okräsna grönsaksälskare
Den må få en mystiskt grön färg, men det är god om man gör den på rätt sätt!
(förutsatt att man gillar grönsaker också, ja)I'm sorry!

Jag tänkte skriva ett inlägg som förklarade pralinmakeriets konst ikväll, men så blir det icke. Klockan är endast strax över 02.00 och jag är så sjukt trött att jag inte ens orkar sätta mig upp i soffan, än mindre ta mig till sängen. Helt galet.

Mentalt utmattad är jag med, så något recept blir det inte på tal om ikväll.

Imorgon är jag i Örebro och härjar på Cadillac och Satin, och Onsdag kväll tillägnas studentfest i Grythyttan. Ska försöka få upp lite pralinfakta åt er så snart som möjligt, och förlåt för min mentala och fysiska utmattning. Ska försöka samla kraft att röra mig ur soffan nu. GahNär jag gjorde vita praliner med mörk tryffelfyllning.Pralinformar

Snar bilduppladdning gäller även på pralinerna som varit senaste veckans kvällsgöra. Har hittils gjort Apelsintryfflar och misslyckade vita chokladpraliner med mörk fyllning, men äta går de ändå att göra. Apelsintryfflarna däremot, blev succé.

Jag gör gärna praliner på beställning, om så önskas - pris, mängd, form och fyllning diskuteras via kommentar/mail: mee_taniis@hotmail.com

~  ~  ~

Beställde hem nya formar igår, kan knappt vänta tills jag kan använda de nya! Vit choklad tänker jag dock aldrig mer arbeta med, om det inte ska användas som tryffelfyllning då.. Vit choklad är för fragilt för sitt pris, iallafall efter min studentekonomis talan. Oh, sponsra mig, gudar!

Jag är så inne i det att jag tror jag skulle kunna göra praliner förevigt. Använder alla pengar jag har till choklad och ingredienser.. Finns det någon form av terapi för chokladpralintillverkningsberoende? (haha, ordet)

De två översta är de formarna jag lånat från restaurangskolan och gjutit i. De två
understa är de nya formarna jag beställt hem, oh nom nom nom vad här ska tillverkas

 


 


Update - Färdiga Teckningar

Flera teckningar är färdiga, men jag har helt enkelt haft otur i tajmingen med bildinladdning och datorer. Har fortfarande ingen egen dator, blä. Denna smiley passar in just nu --> :@

Not today, In the name of LOVE och Inspired by Steampunk
är färdiga inför utställningen. Ska försöka ladda upp dem här så snart som möjligt.Sneakpeak - Freakshow shoot

Äntligen tog jag och Le Sis oss i kragen och fotograferade lite. Temat var inte planerat, det mer växte fram under påklädnaden. Sminket skötte jag själv, och rätt nöjd blev jag trots att jag har noll erfarenhet av makeup.

En liten sneakpeak av resultatet kan ni se här, annars läggs de flesta nog upp på min facebooksida imon sinom tid: http://www.facebook.com/pages/Calory-Creep/128782757174733


Photo: Le Sis
Makeup: Calory

Veckans fail - Smör med chokladsmak

Idag var första kvällen i restaurang Silvergrytan för läsåret. Jag hamnade för desserterna som vanligt, och idag gick det bara bajs. Nåja, nästan. Det allra värsta var den vita chokladmoussen jag skulle göra, jag som misslyckades förra (första) gången jag försökte. Det såg bra ut i början, vände bort huvudet i tre sekunder, och när jag vänder tillbaks har skiten skurit sig. Jag räddar den, vänder bort huvudet och den skär sig igen.

I slutändan blev det smör med en viss antydan av vit choklad. Fråga mig
inte om hur fan det gick till. Med lite salt blir det nog att smaka som vanligt bregott.Gräddig smak om inte annat. Försökte göra chokladmousse,
slutade med smörtillverkning
. Detta är nog veckans fail, överlägset.RSS 2.0