Cancer

Ja, här har vi en affisch jag tänkte göra i anti-röksyfte. Jag tog tre rökpauser under tiden jag tecknade upp den här.
Vilken liten hycklare jag är.

Nej, den är inte klar och ligger just nu på lilla kvarn och samlar damm som så många andra teckningar gör. Jag har verkligen problem att slutföra mina verk, lämnar dem alltid halvklara i något hörn.

Skuggningen på den bakre tjejen är dock så dåligt gjord att jag bara vill gråta.
Den är gjord med en på tok för liten stompfer, har inte tagit mig tid att köpa en större än. Mest nöjd är jag nog över tjejen längst fram, speciellt håret. Åh vad jag älskar att teckna hår, munnar och ögon ..

A3format och stiftpenna+stompfer

 

Sitter för övrigt och lyssnar på segertåget - Maskinen just nu. Missade dem på festivalen i lördags, men ska man stå längst fram på Mew måste man offra något. Jag kan se dem på nån av de andra festivalerna jag ska på, hoppas jag.

 

 


Festivalben

Som titeln då säger: Mina ben efter Siestafestivalen. Tre nummer som jag ska kolla upp, och det roligaste måste ju vara att det inte går bort i duschen.

Hjärtat på kinden nöttes dock bort väldigt fort, kan det ha varit snubben som både tafsade och pussade på mig under Mewspelningen ? Jaja. Jag kan dö lycklig nu när jag sett dem iallafall. Det var enormt, totalt obeskrivligt i ord.


Festivalångest

Jag har festivalångest. Jag ville inte åka därifrån. Jag ville inte att festivalen skulle ta slut. Jag ville inte sluta umgås med grabbarna. Haha, jag måste erkänna att jag saknar dem något enormt, sjukt härliga människor. Skäms jävligt mycket för saknaden faktiskt, var en pain in the ass och plågade dem under hela festivalen då jag frös för mycket för att gå tillbaka till campingen.. Gnällde var nog det enda jag gjorde, och dum som jag är lyckades jag få med mig deras jacka och byxor hem. ÅH vad arg jag blir på mig själv. De tycker antagligen att det var skönt att bli av med mig haha.

Har iallafall  som sagt lyckats få med mig Mojes(?)jacka och Johns byxor, så jag lär väl leverera dem någon gång under festivalsommaren. Förlåååååt grabbar ! Ska åka från helsingborg nu, sex timmar i bil mot örebro lockar ... not. Hatar livet. Vill dö i väntan på nästa festival.

Laddar upp bilder från festivalen nånstans sen när jag kommer hem .. Om jag inte avlider av ångest i bilen dvs.


Siestafestivalen, here i come !

Känns lite overkligt att jag faktiskt åker bil ner mot Hässleholms festivalliv om åtta timmar. Känns ännu mer overkligt att jag ska se Mew spela på lördag. Fattar inte. Kommer inte fatta. Vill inte fatta. Jag är lycklig bara jag får se Mew innan jag dör.

Årets festivalsommar inleds i min hemdel i Sverige: härligt underbara
Skåne. Född och uppvuxen där fram tills fyra års ålder i Helsingborg, den ni !

Kallt kommer det antagligen att bli eftersom det bara är Maj månad, men jag hoppas jag inte ska lida överdrivet av det. Vet att jag brukar frysa om nätterna på Arvikafestivalen, och då är det ändå mitt i Juli och stekhett om dagarna. Har försökt packa ner lämpliga kläder, tror tamigfan jag lyckats slå rekord i att ta med lite kläder nu .. Brukar alltid dra med mig alldeles för många plagg som jag ändå inte använder på plats. Får hoppas att det jag har räcker nu, haha. Det blev en långtröja, en varm (och blå!) tröja, ett par byxor, ett par jeansshorts, en skjorta, tre linnen, en sommarklänning, gummistövlar samt div underkläder.

Kommer att bli tungt att släpa dit, men alkoholen jag köpte i förvägs väger uppskattningsvis runt 60% av all tyngd, så lättare kommer det nog vara att ta sig hem med packningen då jag förhoppningsvis druckit upp en del. Köpte alkoholen tidigare för att slippa krångla med det på plats, brukar vara milslånga köer utanför systemet under en festival. Tidskrävande och jobbigt när man bara kan ha ''mise en place'' som vi så fint säger i restaurangspråk. När man har förberett och allt på plats med andra ord (om jag inte är helt ute och cyklar, inte ovanligt att jag är).


Nej, nu ska jag få mig runt 5 timmars sömn innan jag ger mig av mot det kroppsligt ohälsosamma,
men mentalt välgörande festivallivet. Galet och berusat är vad det ska vara. Hörs på måndag !

 

Bilden är tagen ifrån Arvikafestivalen 2009. Fy så lycklig jag
minns att jag blev när jag fick ett foto tillsammans med Herr Tubbie


The time has come


ÄNTLIGEN FICK JAG UPP DEN DÄR JÄVLA HEADERHISTORIEN !!!!
Titta så mycket finare det blev, blått blått blått i all ära ♥



Blekmedel och spindelskräck

Har precis sköljt ur blekmedlet ur håret, och förväntar mig inget bättre än två slingor som är pissgula i utväxten. De var så fint gråsilvriga, synd bara att den decimeterlånga svarta utväxten förstörde en del av grejen. Såg dessutom två spindlar i badrummet när jag skulle gå in, gissa om jag dog ?!

Valet stod mellan att låta blekmedlet sitta kvar tills morgonen och därmed riskera att döda det helt, eller att kasta sig in i spindelrummet. Inte fan vill jag sova med blekmedel i håret. Mina knän skakade och jag var tvungen att titt som tätt kolla efter om spindeln satt kvar på sin plats i lampan (den andra försvann, läskigt!!).

Nu har jag det iallafall gjort, men inte fan känner jag mig ett dugg bättre efter den utmaningen. Speciellt inte när jag vet att en text om Narkotika och brott ska skrivas innan jag lägger mig. Verkar inte bli någon sömn inatt heller ..

 

Från när Isak, Andrea och jag lekte lite med mobilljus och långa slutartider för en affisch till dansens dag.


Instead of sleeping

Ett inlägg jag skrev lite tidigare under kvällen, kanske runt nio-halv tiotiden när jag precis kommit hem ?


Står just nu och steker pannkakor, och allt är nästan som vanligt. Skillnaden ikväll är att jag ska hinna kriva en redovisning om narkotika och brott, och det kommer att gå åt helvete för att jag är så jävla dålig på att få tummen ur. Ska dessutom bleka utväxten på mina två Frankensteins bride-slingor, och efter det kommer jag antagligen göra något annat istället för att sova. Jag känner mig själv rätt bra vid det här laget.

 

Måste för övrigt säga att jag saknar att ha en gosig och kärleksfull Alfie ståendes bakom mig. Love that boy



Sömnlösa fruntimmer och sönderklippta jeans

Okej. Klockan är tio i fem och jag hatar mig själv. Varför sover jag inte ?

Hittils har jag ätit, bläddrat runt på internet, städat undan fesivaltältet, klippt sönder jeans till jeansshorts och städat lite. Dumma jävla fruntimmerskap jag är, en sak är säker, och det är att jag inte kommer att vakna upp pigg om två timmar .. Åh

Ska iallafall se Mew spela på lördag, AAAAAAAAHHHHHHH!!!!!


Konstig Konstig Konstig

Jag vet ärligt talat inte vad det blir av den här. Den känns bara konstig och oanvändbar. Blä

Och jag vill ha en större stompfer nu. Bläbläblä




Frukost-time

God morgon världen. Vaknade för någon timme sen, och har en känsla av att jag var texthäxan på internet igår .. Alkohol + Tanya + Dator = ingen bra kombination, men ack så händer det så ofta. Minns inte riktigt vad jag skrev den här gången, men jag har vaga känslor av att något är fel iallafall.

Står och gör korvomelett med tomat, och har löskokat två ägg till mig själv :) Dagens frukost blir idag skivat ägg på knäckemacka, som vanligt .. Annie sitter och mumsar köttbullar och mos trots att jag gjort en omelett till henne, sate !


Bilder från gårdagens frukost, bönor a'la pizzasallad style.
Bra gött det är med bönor, har gått in i nån bön-period nu ..




Sommarkläder

Justja, klart som fan att ni måste få se mina underbara sommarkläder jag hade på mig idag. Eller .. Nåja, kändes somrigt iallafall. Var längesen man kunde gå med bara ben ! Nog första gången för mig sen sensommaren förra året.

Och återigen: FESTIVAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLL SNAAAAAAAAAAARTTTTTTTT!!!!!!!!!



 

Påväg att köpa glass på Ica med Annie !

 

 


Solig sommardag hos Mor

Idag vaknade jag med torkat rödvin på läpparna och med soligt väder utomhus. Varmt och lovely var det, så jag tog systers jeansshorts och gick ut i solen för att fortsätta skrapa det här jävla huset. Det fattas pengar till min festivalkassa, har det lite tajt med S!estafestivalen nu. Satt och gnällde som en vanligt när Mor räddade mig genom att ge mig pengarna som fattades om jag skrapade/målade huset !!

Det är ett sjukt jobbigt jobb (för min högerarm iallafall), men varje gång jag är påväg att ge upp tänker jag på att jag äntligen ska få se Mew spela inom sex sagar. AAAAHHHHHHHH MEEEEEWWW IN MY HEART FOREVEEEERRRR

Går fan inte att uttrycka vad jag känner inför detta, jag som klämde fram en tår eller två när jag såg KoRn i somras. Hur fan ska jag bli när jag står och ser på Mew ?!?!?!?

Yääääh. Jag kände mig som någon sexy workerbrutta i värmen, haha
Krångligt jävla jobb, någon som kan göra det åt mig kanske ? :)

 

Dagsfärsk bild, för en gångs skull !! Ska börja använda den nya kameran mer, jappjapp

 


Jungle of Impressions

Tänkte ta och presentera en teckning till:

Gjorde denna som ett skolarbete med temat mediabrus. Det kunde vara i vilka estetiska ämnen somhelst, och då valde jag självklart mitt starkaste ämne inom estetiken, dvs bild.

Bilden ska på något vis beskriva hur förvirrad man kan bli av alla intryck man får i dagens läge, och mer var det inte med det. Var inte en särskilt genomtänkt idé, utan bara något som ploppade upp i huvudet på mig när jag satt och tecknade som jag vanligtvis gör. Fick iallafall ett VG för kursen, vilket förvånade mig då jag hade hoppats på högst ett G eftersom min frånvaro från lektionerna spelar sin roll ... Visade sig att jag hade fått högre betyg om det inte vore för min frånvaro. Haha.

 

Den är gjord med en stiftpenna (blyerts) och med en extremt tunn stompfer vilket
gjorde skuggning extra svårt. Måste verkligen köpa mig en större stompfer snart.

 

 


festivaltaggad av bara tusan

Sitter och sippar på lite vin, snackar med Mio som fått mig riiiiiiktigt festivaltaggad nu. Siesta nästa ! Nästa vecka alltså :P Efter det följer Arvika, PIP och Emmaboda, det sistnämnda om jag har råd, Vilket inte är säkert alls. Men jag tror jag dör om jag inte kommer iväg på det, har varit sugen på Emmaboda i flera år nu men aldrig haft råd .. Vem vill inte prova att sitta på sin festivalstol och dricka öl rakt framför scenen liksom ?!?!?!?!?! AAAAHHHH jag blir helt crazy av festivalpeppen alltså !!!!!!

 

Köpte ny kamera av Joacim för nån helg sedan, här är lite färska bilder (äntligen !!)



Babyblue babyshoes

Dagen började med trötta ögon som sved något enormt, antagligen pga 3 timmars sömn. Inte ofta jag får mer
än 5 timmar om nätterna, fy ! Och jag skyller inte på att jag sitter vid datorn, för igår tog det en evighet i mörkret
innan jag entrade drömmarnas värld .. Jävla skitsvårt det ska vara att somna då.

Nu blir det i vilket fall en liten titt på skorna jag ropade in i fredags ! Jag passar antagligen inte i dem, men de är ju sådär härligt babyblå så jag kunde fan inte låta bli. De gör sig fina i min skohylla i vilket fall, har fler skor jag köpt men som jag inte använder. Blir lite varm i själen av att bara äga dem, och så är de ju en fröjd för ögat ..

Längtar tills de kommer till mig, aaaaaahhh skoooor ♥
Eviga fruntimmerspassionen, just can't stand it

 




Update - Sthlm, kamera och skor på auktion

Har inte tid att lägga in teckningar idag, men gör det imorgon (om jag hinner.. hah)

Kom iallafall hem från Sthlm idag, och har inte gjort mycket annat än att äta, ta ett kallt bad och fixa inför morgondagen. Köpte en digitalkamera att använda till festivaler och grejer av Joacim, synd bara att jag inte verkar hitta mina femtio minneskort som jag vet att jag har någonstans. Ropade dessutom in ett par babyblåa skor i helgen, halleluja !

Arvikabiljetten till salu


Jag har lite ångest .. Har lagt ut min arvikabiljett för 1195:- Camping inkluderat. Och har ännu lite mer
ångest. Orkar dessutom inte skriva en ny text, så det får bli en copy/paste direkt från min bilddagbok:

''Jo, jag ska åka, men jag fick genom skolan ett erbjudande om att jobba inom kök/servis för funkisar där, så jag nappade
på att få se festivalen från annat håll (må gudarna se till att jag inte ångrar det, vet inte hur jag ska klara mig utan sol,
svettande och ölslöandes när jag är på festival.. Ångest redan nu !! ,_,) Graaaah. Jaja. Klarar jag det inte får jag väl
hoppa av och köpa en vanlig biljett :'D''

Tror ärligt talat att det svåraste kommer att bli att hålla sig undan från ölen. Tvivlar hårt på att jag kommer klara av det, festival utan öl ? Otänkbart, faktiskt ! Inte kan de väl säga något om en harmlös liten öl i solen, det vore ju tortyr att neka folk rätten till det bara för att man råkar jobba 8 timmar/dag. En öl skulle nog få en att jobba bättre, bara på den rena lyckan.


Bjuder på två härliga festivalbilder från arvika 2009
Arvikafestivalen - I'm totally in love with you !




One more beer

Nu har jag beslutat att 'One more beer'bilden får ryka upp. Den är gjord med en vanlig blyertspenna, gissa var ...     
I THAILAND ! Förvånade ? Och inte bara i Thailand, utan i en minivan påväg till Bangkok från Ao Nang !
(bussresan på 15 timmar, halleluja). Avslutad är den inte heller, som vanligt. Bah








Dagens överraskning: Stipendier !

Jag blev ju ombedd att infinna mig på kulturskolan kl 12.30 i lördags, och när jag frågade vägrade berätta säga varför. Fick dock reda på det när jag var där då på lördagen, och det var för att få ett stipendium tilldelat ! Kom rakt ur tomma luften, men var en positiv överraskning ändå. 2500:- i ett ljuslila kuvert tillsammans med en ros, känns jävligt bra med någon sorts bekräftelse på att man faktiskt är lite duktig ändå (trots att det mest kändes konstigt när jag tog emot det, jag förtjänar väl inte det här ?! var vad som florerade i mitt huvud. Har lyckats smälta det nu, jag duger tydligen trots att det absolut kan bli bättre !)


Yääääääääääh, såhär lyder motiveringen:
Stipendium Bild tilldelas härmed Tanya Chailom för att ha utvecklat ett personligt
bildspråk och för sin förmåga att göra nogrannt detaljrika bilder. En kreativ idéspruta.




 

Bjuder på en tjuvtitt på affischen 'cancer' som just nu ligger oavslutad på kulturskolan. Fortsätter
med den någon annan gång, när jag skaffat mig bättre material .. Och ja, ni får väl se mer av
den inom någon framtid, orkar inte lägga upp helbilder på teckningen just nu bara. Lat, yes

 

 


Sjuk pojke på kryckor

Ligger just nu med Alfie bredvid mig, han andas tungt och stönar till och från av smärta. Något fel på hans fot sen glasrutorna han sparkade in för två veckor sen, har dock inte en aning om det kan vara glasbitar eler något annat. Hela foten ser i vilket fall inflammerad ut, och Alfie nojar över att vävnaden börjat dö så han får amputera foten haha ..

Kanske lite mindre 'haha'om han verkligen behöver göra det ..


Har mycket mer att skriva om, men med tanke på att Alfie ska med bussen 08.00 (om han är
tillräckligt frisk) så borde jag verkligen sova. Fler bilder på teckningar, mer info och mer knark till världen

Bla annat att jag fått ett 'pris'!

Morotskakor och negerbollssmet

Idag har jag varit på jobbet, för att efter det åka till Kulturskolan och spela piano och baka till Caféet de ska ha här under Vårskrik i Hällefors i helgen. Gjorde morotskakor och negerbollsmet, och jag blev faktiskt nöjd för en gångs skull ! Inte ofta jag blir det :)

Självklart kunde jag inte måttena i huvudet, så jag improviserade lite (glömde att kolla receptet på jobbet..). Ska försöka minnas mängderna jag hade ner i smeten, så jag kanske kan göra om allt så perfekt som det blev. Blev skitbra konstistens på morotskakan ! Åh, vad lycklig jag känner mig, haha ..

OBS! Mängderna är inte exakta, jag gissar bara på hur mycket
jag hade ner. Variera gärna efter tycka om ni tänker prova själva.
  • 6 ägg
  • 3,5 dl rapsolja
  • 4,5 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 stora rivna morötter
  • rejält med kanel
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat

Créme cheese frosting - det ska bli en halvfast, gräddvit smet. Tillsätt lite mer eller
mindre av ingredienserna allt eftersom, jag minns inte exakt hur mycket jag hade ner ..
  • 400g créme cheese
  • 100g smör
  • 1,5 frp florsocker
  • ½ citron (bara citronsaften)



 

Vsst kunde jag skurit dem bättre, men jag hade lite bråttom .. (dålig ursäkt, haha)

 

 


Snabb (konstig?) korvgryta

Gjorde för några timmar sen någon sorts korvgryta, blev nästan som korv stroganoff och smakade inte alls så olikt ! Skulle bara svänga ihop något snabbt, och jag ser klara förbättringar man skulle kunna göra med det här receptet. Får göra nån annan gång ..

Käkade med Mors överkokta pasta, men visst funkar det .. Kan dock tänka mig att det är godare med ris, och om man isåfall tillsätter dubbelt så mycket créme fraiche för att göra det hela lite rinnigare.


Såhär gjorde iallafall jag, blev runt 2-3 normala portioner.
Gör om receptet när jag har tid att prova:

3 vanliga grillkorvar
400g krossade tomater
½ burk créme fraiche
½ burk majs
1 lök


kryddor

vitlökspulver (säkert bättre med färsk, men jag orkade inte)
allkrydda (grillkrydda funkar nog lika bra. Det är härifrån all sälta kommer)
peppar
chili
.. och vad man nu vill smaksätta med

Skär löken och korvarna i önskad form, och stek bådadera med en rejäl klick smör/margarin i .. en stekpanna elelr kastrull eller whatever. Häll i tomaterna när löken mjuknat, och tillsätt därefter créme fraichen. Ner med majs eller champinjoner eller bönor eller vad man nu vill ha ner .. Krydda medan det får småputtra lite, smaka er fram till vad ni gillar bäst.


ÅÅÅNG-HEST

Se bara hur brun jag var ! Åh! Ah! Jag vill vara bruuun igeeeeeeeeen






Thailand, kära Thailand. På Phi Phi Island, hos min tatuerare nummer 2



Horbarsteckningen

Här kommer en bild jag gjorde i ren tristess på White room på Bangla road (en horbar i thailand, phuket). Tecknad med samma bläckpenna som senare på kvällen målade upp min tatuering på armen, haha !

Gillar iallafall min tattis, även om den kanske inte är helt perfekt. Den är å andra sidan inte avslutad, så ja .... Tatueringen alltså






Valborg 2010

Nu ska vi försöka få ihop lite om mitt valborg då. Var väl egentligen inget speciellt sådär, åkte till Öebo med 18.00bussen och möttes upp av Anna och Jonna som visade mig vägen hem till Anna medan de båda förundrades på varför mitt hår blivit så långt. Väl uppe i Annas mysiga lilla etta fanns en Sara som lyssnade på Danko Jones och rökte till en Heineken. Själv hade jag med mig tre spendrups (inte bright den här gången, tyvärr) och en liter merlotvin, som inte smakade lika bra som jag minns det. Önskade jag hade tagit med mig fler öl istället ..

Yada, tog en taxi till Varberga från resecentrum (efter att ha missat bussen och ingen orkade vänta i en halvtimme på nästa), och kom fram. Möttes av Sara classmate och gick in i en liten mysig lägenhet där. Jag hade under första kvarten problem att få upp min vinflaska då vinöppnare inte fanns tillgängligt, men efter whine och våld gick det. Drack som mest 2-3 glas av det, sen fick jag öl av Kim istället .. Vilket smakade fan så mycket bättre. Venne vad det är med mig, jag som brukar gilla de flesta rödviner ..

Tog sista busen in till stan igen runt 02.00, och dum som jag är hoppar jag av vid resecentrum istället för att åka hela vägen hem till Dennis. ÅH vad dum jag är. Jaja, efter en tur till Mcdonalds och en hel del whinande började jag promenera till Almby, och det måtte ha varit den jobbigaste och svettigaste promenaden jag någonsin varit med om .. Fy faaaaaaaaaaaaaaan

Inget råsupande för min del, och ja, den kunde ha varit roligare trots att jag hängde med sköna människor. Tyckte i ärlighetens namn att vi kunde ha stannat hos Anna, lär till nästa gång!

Sen undrar jag varför jag sitter och skriver om sånhär onödig skit. Jaja, fler bilder, fler teckningar ..

RSS 2.0