Morotskakor och negerbollssmet
Idag har jag varit på jobbet, för att efter det åka till Kulturskolan och spela piano och baka till Caféet de ska ha här under Vårskrik i Hällefors i helgen. Gjorde morotskakor och negerbollsmet, och jag blev faktiskt nöjd för en gångs skull ! Inte ofta jag blir det :)
Självklart kunde jag inte måttena i huvudet, så jag improviserade lite (glömde att kolla receptet på jobbet..). Ska försöka minnas mängderna jag hade ner i smeten, så jag kanske kan göra om allt så perfekt som det blev. Blev skitbra konstistens på morotskakan ! Åh, vad lycklig jag känner mig, haha ..
Självklart kunde jag inte måttena i huvudet, så jag improviserade lite (glömde att kolla receptet på jobbet..). Ska försöka minnas mängderna jag hade ner i smeten, så jag kanske kan göra om allt så perfekt som det blev. Blev skitbra konstistens på morotskakan ! Åh, vad lycklig jag känner mig, haha ..
OBS! Mängderna är inte exakta, jag gissar bara på hur mycket
jag hade ner. Variera gärna efter tycka om ni tänker prova själva.
jag hade ner. Variera gärna efter tycka om ni tänker prova själva.
- 6 ägg
- 3,5 dl rapsolja
- 4,5 dl socker
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 stora rivna morötter
- rejält med kanel
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 tsk bikarbonat
Créme cheese frosting - det ska bli en halvfast, gräddvit smet. Tillsätt lite mer eller
mindre av ingredienserna allt eftersom, jag minns inte exakt hur mycket jag hade ner ..
mindre av ingredienserna allt eftersom, jag minns inte exakt hur mycket jag hade ner ..
- 400g créme cheese
- 100g smör
- 1,5 frp florsocker
- ½ citron (bara citronsaften)
Vsst kunde jag skurit dem bättre, men jag hade lite bråttom .. (dålig ursäkt, haha)
Kommentarer
Trackback