Anyamanee som blev Malie

Började på en realitybild idag. Måste ju starta någon gång, kommer aldrig lära mig det där med skuggor annars .. Men förjävligt är det att använda en alldeles för liten stompfer, skuggningarna blir inte lika mjuka som med en stor. Åh vad jag hatar de jävlarna som snodde min väska i Sthlm för några veckor sen ....

Iallafall, stiftpenna, ministompfer och sudd är vad jag använt hittils, mer lär et nog inte bli heller. Ska föreställa mig och min lillasyster Annie, den här bilden är bland de gosigaste som finns på oss två. Ett litet problem bara ........ Det ser ut som min andra lillasyster, Malie, och inte Annie. Vadfään! Too late för att göra något åt det nu eftersom jag inte kan sudda ut ögonen, men surt ändå, visst att jag gärna målar av Malie med, men det är ju min och Annies signaturbild och inte Malies :( Buhu.

Jaja, första realitybilden jag försöker mig på. Blir väl förhoppningsvis bättre om jag fortsätter ..










Anyamanee är för övrigt ett namn vi kom på när vi pratar om oss båda.
Tanya + Anyamanee (kallas Annie) = Anyamanee. Logiskt ?

Think! Twice

Först ut har vi den här då. Måste dock upplysa er om att det där är en kopia ! Vilket förstör skuggningen så inåt helvete. Men det var det enda jag kunde lägga upp nu, originalet hänger i skolans cafeteria .. Fråga mig inte om varför jag skrev herpes. Det bara flög i mig.

Iallafall gjort med blyerts blyerts blyerts, affischuppgift i kursen ansvarsfull alkoholhantering för några veckor sen. En av de få uppgifter jag klarar av, fler teckningsuppgifter till mig tack .. 

Fler bilder coming up soon.




Tjuvtitt

Här får ni en liten peeky-peeky på de senaste bilderna som jag gjort på rätt stora papper .. Diverse skolarbeten och affischer och sånt. Vad kan det vara, 2,5 A4 kanske ? Inte en aning om vilka mått, hah. Kika in imorgon eller något, så finns nog bilderna uppe ordentligt.

Om jag inte snöar in mig med alla fransktalande filmer jag laddat ner nu dvs.




Singelskap och Moulan Rouges soundtrack

Just nu händer inte mycket mer än cigaretter, whiskey och soundtracket till Moulan Rouge som kärleksplåster efter hela dramat igår. Något som folk jag snackat med inte verkar fatta, det var mitt fel alltihop, så jag vill inte att folk ställer sig på min sk sida. Det enda jag är ute efter just nu är att få ur mig lite skit, för jag tror jag håller på att falla isär i bitar.

Ja, jag verkar i vilket fall vara singel igen, antar att jag är för påfrestande för folk att klara av. Vilket känns allt annat än bra, men jag får skylla mig själv för mina höga förväntningar på förhållandet .. Måste lära mig att jag är för påfrestande för många att leva med. Självfallet vill jag inget annat än att försonas igen, men det kommer förmodligen inte att hända, så det bästa jag kan göra är väl att försöka tänka på annat .. Vilket å andra sidan inte är det lättaste.

Vill mest av allt bara slänga mig i backen, gråta och be om nåd, men jag tror jag tänker för mycket för att göra något sådant. Vilket är rätt synd, tror jag ..



Moulan Rouge är för övrigt den bästa film som finns. Ligger iallafall på min trogna topplista ♥


Älgkalvsgryta med lingon

Just nu har jag och Affs lite bråttom till hamnen, vi joinar kryssningen Far skulle på ! Så jag tänkte bara skriva upp ett recept jag inte hinner skriva för hand nu, ska testa så snart jag kan !

Kommer självklart att böka runt och möblera om i receptet när jag lagar grytan själv, byta ut livsmedel och så, men just nu har jag inte tid att göra annat än att kopiera direkt ur receptboken.

4-5 pers
3 rödlökar
2 vitlöksklyftor (jag kommer garanterat att överdosera)
300g svamp
2 paket renskav (ca 240g)
3-4 stötta enbär
2 msk torkad timjan
1 msk soja
2 dl matgrädde
ca 2 msk koncentrerad tomatpuré
ca 4 dl mörk buljong
ca 1 dl frysta lingon
salt/peppar
olja

Skala/hacka lök och vitlök och putsa svampen: dela större svampar i mindre bitar. Fräs löken glansig i olja, lägg i svampen och stek mer. Lägg i renskav och enbär och stek 4-5 minuter under omrörning. Krydda. Häll på buljong, blanda i timjan och låt grytan puttra under lock ca 5 min. Häll på soja, tomatpuré och grädde, rör om och koka upp. Dra pannan av plattan, strö över lingon och servera med nykokt mandelpotatis eller ris. (Eller mos kanske ?)

Sthlm #2 - Gul Currygryta

Okej. Igår var det jag som stod för middagen, både ekonomiskt och praktiskt. Jag och Affe bjöd hem Hugo och Ullis på middag, de fick dessutom stå för vinet. Sjutton öl och tre liter rödvin tog tydligen slut på en kväll/natt .. Iallafall, det blev en gul currykycklinggryta med chili och ris. Till efterätt var det tänkt med äppelkaka och glass, men den orkade ingen haha. Mer till mig dagen efter. Tänkte skriva ner receptet på grytan, för den var verkligen skitgod ! (hann inte få i mig något mer än nån sked vid provsmakningen eftersom grytan gick åt haha ..)

Lite om hur jag tänkte runt receptet först: Hittade ett recept på currygryta när jag bläddrade runt bland receptförslag att ha till middagen. Jag ville bjuda på något thailändskt, och ändrade om lite i receptet jag hade hittat, lade till lite grejer och så för att dra smaken åt det mer thailändska hållet utan att låta den ta över helt. Resultatet blev totalt lovely !
2 dl creme fraiche
1 burk kokosmjölk (400ml)
1 stor röd paprika
1 hel purjolök
3-4 små chilifrukter
ca 4 kycklingfileér
ca 5 skivor bacon
ca 6 vitlöksklyftor
Kryddor - Jag använder aldrig mått när jag kryddar, borde kanske göra det ..

koriander (jag använde torkad på burk)
grovmalen svartpeppar
grillkrydda
gul curry
cayenne
Mängden grönsaker och kött kan självklart varieras efter smak, och lägg mer än gärna till saker om ni kommer på något som skulle passa. Det är väl det som skiljer en kock från resten av folket, att man inte blint följer recept ?
1. Hacka vitlöken, paprikan och purjolöken. Skär kycklingen i önskad form och stek tillsammans med vitlöken i smör. På med lite curry, så det doftar sådär ljuvligt. Skär bacon och tillsätt det tillsammans med paprika och purjo. Stek tills köttet ser klart ut.
2. Häll på creme fraiche och kokosmjölk och ner med skuren chili. Krydda sedan efter smak
(men jag rekommenderar en halv burk curry. Å andra sidan är jag lite väl förtjust i kryddor).

Sthlm #1

Befinner mig just nu i Sthlm, där jag varit sen måndags. Är hos Alfie, och vi gör inte så mycket mer än att laga mat, vara kreativa med penslar och piano, kramas och dricker vin. Justja, ska kanske nämna att jag blev tillsammans med min kära lilla Alfie den 29 mars, dvs för ungefär en och en halv vecka sen. Har börjat riktigt bra, och jag hoppas det håller sig länge !

 

Iallafall, just nu tänkte jag bara skriva lite om vad jag lagat för mat sen jag kom hit. Har stått i köket mer än någon annanstans haha, kök är ju det bästa som finns 


Första eller andra dagen gjorde vi scones tillsammans. Som fick någon underlig smak av kardemummaskorpor, hm .. Nästa sak jag gjorde var pizza. Fick tips av Kristin att göra ett hopkok av tomatkrosskryddor och olja istället för att bara lägga naturell tomatkross direkt ovanpå degen, och fan så gott det blev. På pizzorna hade vi skivad oxfilétomatkryddor (grillkrydda, cayenne, mexikansk kryddblandning, grov svartpeppar, basilika) och ost, och på de pizzor jag gjorde dagen efter hade jag tonfisk och majs (jag gjorde ett experiment och kollade om man kunde frysa/kyla ner en jäsdeg och använda den dagen efter. De jäste inte mycket alls i ugnen, men annars fungerade det fint.)

 

Och nu fick jag något infall och fortsätter i ett annat inlägg ..


RSS 2.0